[spoiler]

پلاگین

[/spoiler] تحصیل در مقطع دکترا در سوئد - زیر آسمان سوئد
X
تبلیغات
رایتل
دوشنبه 20 آذر‌ماه سال 1391 @ 23:50

تحصیل در مقطع دکترا در سوئد

زیر آسمان سوئد: برای ادامه تحصیلات در مقطع دکترا(PhD) در دانشگاههای سوئد، بهترین راه مکاتبه و نامه نگاری با دانشگاه یا موسسه علمی مورنظرتان و ارسال فهرستی از سوابق تحصیلی،تحقیقی و پژوهشی، و شغلی خودتان و همچنین ارائه مقاله های علمی بین المللی چاپ شده از خودتان و هر مدرک یا گواهینامه ای که نشان از توانایی و قابلیت علمی و عملی شما داشته باشد، می باشد.شانس پذیرش شما در دوره دکترا در صورتی که دروه فوق لیسانس یا مسترتان را در یکی از دانشگاههای سوئدی یا اروپایی انجام داده باشید به مراتب بیشتر از زمانی است که از داخل ایران مستقیما اقدام می کنید اما با اینحال تعداد زیادی دانشجویان ایرانی در دانشگاههای سوئد در این مقطع درس خوانده اند و می خوانند.

در صورتی که از داخل ایران اقدام می کنید،بخاطر بسپارید که باید دارای کارنامه علمی درخشان و کارنامه ی علمی و تحقیقاتی قابل توجهی باشید تا توجه استاد مربوطه تان را به خود جلب کنیدر صورتی که مطمئن هستید حائز این شرایط هستید،شما براحتی می توانید به سایت دپارتمان موردنظر خودتان در سایت دانشگاه دلخواه خود که فهرست آنها در ادامه ی همین مطلب آمده است بروید و در آنجا اطلاعات تماس با اساتید مربوطه را دریافت و با ارسال یک ایمیل و ضمیمه نمودن رزومه،پروپوزال،مقالات و توانایی های علمی تان علاقمندی خودتان را برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا نشان دهید.راه دیگری هم برای اقدام هست و آنهم اینکه برای پوزیشن هایی که در سایت دانشگاه اعلام می شوند اقدام کنید.معمولا ظرفیت های خالی در مقطع دکترا بصورت دوره ای در پایگاه اینترنتی هر دانشگاه ثبت می شوند و شما می توانید با مراجعه به آن از نیازهای بروز آن دانشگاه مطلع شوید.بطور مثال، ظرفیت های خالی دکترا در دانشگاه چالمرز را در اینجا می توانید ببینید.

ارائه مدرک فوق لیسانس از یکی از دانشگاههای سوئد و تسلط کامل به زبان انگلیسی جزو مهمترین مواردی هستند که فرایند پذیرش شما را در مقطع دکترا آسانتر می سازند.سابقه کار شما در ایران (هرچند سال و در هر شرکت بزرگ و معتبری هم که باشد) متاسفانه به دلیل ناشناخته بودن رفرنس یا معرف های شغلی شما در اروپا،تضمینی برای پذیرش محسوب نمی شود.در عوض، داشتن یک لینک مناسب دانشگاهی بین استاد راهنمای شما و استاد دانشگاه موردنظرتان در سوئد می تواند تا حد زیادی به فرایند پذیرش شما کمک کند.داشتن معدل بالا به تنهایی عامل اصلی برای پذیرش شما نیست و شما باید علاوه بر داشتن کارنامه علمی درخشان مقاله های علمی قابل قبولی را ضمیمه رزومه کاری خود نمایید.تحصیل در مقطع دکترا در سوئد علاقه و انگیزه بالایی را می طلبد و شخص مسئول پذیرش شما علاوه بر  بررسی کارنامه علمی و شغلی شما، به تعداد پروژه های تحقیقاتی شما که نشان دهنده انگیزه بالای شما در دنبال نمودن امور علمی می باشد نیز توجه دارد.اگر در حال حاضر در سوئد زندگی می کنید و پس از پایان دوره فوق لیسانس در سوئد می خواهید برای دوره دکترا اقدام کنید، توجه داشته باشید که فرصت انجام تز یا پایان نامه فوق لیسانس تان را هرگز دست کم نگیرید.این یکی از بهترین فرصتهایی است که می توانید از آن جهت ارتباط گرفتن هر چه بیشتر با استاد راهنما یا سوپروایزرتان نهایت استفاده را ببرید.اگر در سوئد هستید و به دوره دکترا در سوئد فکر می کنید، تلاش کنید که پایان نامه فوق لیسانس را در محیط دانشگاه و با یکی از اساتید موردعلاقه تان در زمینه علمی که واقعا علاقه مند به آن هستید انجام دهید و اگر به ارتباط گرفتن  هر چه بیشتر با محیط کار و صنعت فکر می کنید، بهتر است پایان نامه تان را در یکی از شرکتهای سوئدی یا بین المللی انجام دهید.

دوره دکترا در سوئد عموما یک شغل محسوب می شود و همراه با حقوق ثابت ماهیانه می باشد.این حقوق ماهیانه کفاف یک زندگی خوب خانوادگی در سوئد را می دهد و شامل بیشتر موقعیت های دوره دکترا در سوئد می شود. بنابراین در صورتی که بتوانید نامه پذیرش از یک دانشگاه و در واقع از یک استاد راهنما بگیرید،نیازی به بورس یا اسکولارشیپ یا کمک هزینه زندگی دیگر نخواهید داشت. بودجه برخی از این موقعیت های دکترا از سوی شرکتهای بزرگ سو کوچک سوئدی و برخی دیگر نیز مستقیما از سوی دولت برای توسعه و اجرای پروژه های پژوهشی دانشگاههای سوئد تامین می شود.بهمین دلیل،برخی موقعیت های دکترا در سوئد دوره ی دکترای صنعتی و برخی دوره دکترای دانشگاهی و برخی دیگر نیز ترکیبی از هر دو یعنی صنعتی-دانشگاهی لقب می گیرد که در آن دانشجوی دوره دکترا بخشی از دوره خود را صرف تحقیق و آموزش و تدریس در دانشگاه و بخشی را در واحدهای صنعتی می گذراند.

با اینکه طول مدت دوره دکترا در سوئد تقریبا ۵ سال است ولی این مدت در حال حاضر و بر اساس قوانین سوئد،جزو حداقل مدت زمان لازم  (چهارسال) برای اقدام برای "اقامت دائمی" سوئد محسوب نمی شود.در حال حاضر پس از پایان دوره دکترا، امکان کار و تبدیل ویزای دانشجویی به ویزای کاری تنها در صورتی قابل انجام است که دانشجو از سوی شرکت یا سازمانی پیشنهاد کار داشته باشد.مدت زمان حداقل چهارسال برای اقدام برای اقامت دائمی سوئد در صورتی قابل قبول است که دانشجو چهارسال متوالی در سوئد کار و زندگی کرده باشد (نه تحصیل).

۱۴ دانشگاه و موسسه عالی در سوئد وجود دارند که در مقطع دکترا می توانند دانشجو بپذیرند که عبارتند از :

که از این تعداد،دانشگاههای لوند،اوپسالا،استکهلم و انستیتو کارولینسکا نزدیک به 50 درصد دانشجویان مقطع فوق لیسانس و دکترا را در خود جای داده اند.

فهرست کامل دانشگاههایی که در مقطع دکترا در سوئد پذیرش تحصیلی دارند را می توانید اینجا ببینید.

پس از اینکه وارد هر کدام از سایت های دانشگاههای بالا شدید،به بخش Research بروید و در بخش PhD Program به دنبال موقعیت های خالی یا Vacanices های دوره ی دکترا بگردید.برای هر کدام از این موقعیت ها ابتدا شرایط پذیرش را مطالعه کنید و سپس می توانید در همانجا هم برای دریافت پذیرش اقدام کنید.برای راحتی کار شما،برخی از پیوندهای مستقیم به این موقعیت های خالی برای برخی از دانشگاهها در زیر آورده شده است:


PhD Vacancies in

KTH University

Chalmers University

Lund University

Uppsala Universuty

Stockholm University


پیوندهای مربوط:

پرتال رسمی اطلاعات در مورد شرایط تحصیل در دوره های دکترا در سوئد

تحصیل در مقطع دکترا PhD در دانشگاههای نروژ


نگارش،تهیه و تنظیم: علی مهدی پور

*درصورتی که قصد لینک این صفحه را دارید،از نوار تولبار بالای صفحه به کل مطلب لینک کنید.لطفا مطالب را بدون ذکر منبع در جایی کپی نکنید.هرکدام از ما با رعایت حقوق نویسنده می توانیم به غنای فرهنگ کپی رایت در ایران کمک کنیم.

نظرات (51)
mohammadreza ||
دوشنبه 12 آبان‌ماه سال 1393 ساعت 21:27
سپاس از شما و مطالب مفیدتان
امتیاز: 2 0
( تعداد کل: 51 )
<<    1       2   
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
نام :
ایمیل :
وب/وبلاگ :
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد

تمام حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به زیر آسمان سوئد می باشد